SVARBU ŽINOTI APIE FOLINIUS BALIONUS

Paskelbė admin 2018/11/09 0 Komentarai

BENDRA INFORMACIJA

 

  • Folinis balionas - netamprus uždaras maišas, pagamintas iš blizgios ir ypač plonos metalizuotos (folinės) medžiagos, kuris užpildomas helio arba oro dujomis. Foliniai balionai gali būti įvairiausių formų, dydžių, spalvų ir su spauda (piešiniais). Dėl savo struktūros jie yra žymiai mažiau pralaidūs dujoms (savyje, esant tinkamoms laikymo sąlygoms, helio dujas gali išlaikyti net iki 30 dienų ir ilgiau), bet aktyviai reaguojantys į oro poveikį (šaltyje susitraukia, karštyje išsiplečia).
  • Helio dujos - bekvapės, bespalvės ir nedegios dujos. Šios dujos yra lengvesnės už orą, todėl jomis užpildyti balionai kyla į orą. Būtina žinoti, kad helio dujų negalima specialiai uostyti ar įkvėpti, nes nuo jų galima nualpti ar turėti kitokį poveikį žmogaus organizmui.

Taip pat informuojame, kad:

  1. ​Visos interneto priegoje www.festima.lt esančios prekės parduodamos internetu. Pirkėjams rekomenduojame prieš užsakant norimas prekes, dėl jų prieinamumo tuo metu, paskambinti telefonu nr. +370 636 16126 arba pasiteirauti el. paštu: info@festima.lt
  2. Prekių kainos gali būti keičiamos, bet ne vėliau nei yra priimamas užsakymas šioms prekėms įsigyti.
  3. Prekių išvaizda, realybėje gali šiek tiek skirtis nuo to, kaip prekė yra atvaizduota jūsų kompiuterio monitoriuje (spalva, dydis, forma ir pan.).
  4. Prekių pristatymas už papildomą mokestį ir suderinus pristatymo sąlygas.
  5. Prekės parduodamos, grąžinamos ir keičiamos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

 

REKOMENDACIJOS

 

Pripūstiems balionams turi poveikį aplinka ir daugelis faktorių, kurie įtakoja jų formą, sklandymo laiką ir sprogimo riziką, todėl šiuos balionus nerekomenduojama:

  • laikyti šalia ar priešais tiesioginį šilumos ar šalčio šaltinį (ant saulės, šalia šildytuvo ar kondicionieriaus, saulėtą dieną dieną automobilyje, balkone ir pan.);
  • laikyti vėjuotoje ar lietingoje vietoje;
  • transportuoti ar laikyti/dekoruoti kampuotose ar aštriose erdvėse (medinės ar aštrios patalpų lubos/sienos/grindys ar kiti objektai, automobilis kuriame yra ir kitų daiktų/sienelių su kuriomis liesis balionai ir pan.);
  • laikyti vietose prienamoms naminiams gyvūnams;
  • dėl elektrinio laidumo, laikyti arti elektros įtampos prietaisų/objektų;
  • tampyti ar daužyti.​
  1. Balionus netinka naudoti jaunesniems nei 3 metų vaikams. Vaikai gali užspringti ar uždusti nepripūstais, sprogusiais balionais, kurie gali būti jaunesnių kaip 8 metų vaikų uždusimo arba užtroškimo priežastis. Būtina suaugusiųjų priežiūra! 
  2. Sprogusius/išsileidusius balionus reikia išmesti į tam skirtą vietą. 

 

BALIONAS NE AKMUO - JIS GALI SPROGTI......